Tomatsoppa med aprikos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

203 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 12 torkade aprikoser
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 8-9 dl vatten
  • 1 kruka färsk salvia, hackad
  • 1 tsk muscovadosocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Vitlökskräm
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka och fräs lök, vitlök och chilifrukt i oljan. Tillsätt aprikoserna och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärningar, vatten och hälften av salvian. Låt koka ca 20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Sockra, salta och peppra.
    2. Vitlökskräm: Riv eller pressa vitlöken. Blanda den med yoghurt, salt och peppar. Servera soppan med en klick vitlökskräm och resterande salvia blad.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben