Tomatströmming i gryta

Snabbt och gott! Kan även ätas kall på hårt bröd. Basilikan kan med fördel bytas ut mot dillfrö eller uteslutas helt.

Ingredienser

  • 3/4 kg strömming
  • 1 knippa dill, hackad
  • 3 dl krossade tomater på burk
  • 1 ½-2 msk smör
  • 1 liten hackad gul lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 tsk smulad basilika
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Rensa och bena ur strömmingen, salta den lätt på köttsidan och strö på den hackade dillen och rulla ihop till rullader.
    2. Löken fräses lätt i matfettet i en gryta. Tomaterna hälls ner i löken och lägg så ner fisken i tomatsåsen. Smaka av med salt, krydda med basilika.
    3. Låt fisken sakta sjuda i ca 10 min. Servera kokt potatis till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben