Tonfisk pastasås av kantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Blev riktigt gott, syrligt, krämigt och nyttigt med få varor och av enkel men god pulversås från Blå Band. Servera såsen i rätt konsistens till pasta och mer tjockare till ris eller stekt potatis.

Ingredienser

  • 69 g kantarellsoppa Bistro (Blå Band 1 pkt)
  • 185 g ICA tonfisk i olja
  • 1 medelstor morot
  • 1 medelstor lök
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vatten (eller bara vatten istället för mjölk)
  • 1 msk smör
  • 1 msk soja
  • ½ krm grillpeppar
  • 1 tsk citronsaft kan uteslutas
  • Ev. lite chilipulverkrydda
  • Ev. lite rödvin i och riven ost på slutet
  • Instruktioner

    1. Häll i pulversåsen och tillsätt vatten och mjölk i en stor stekpanna. Rör och låt det precis puttra upp. Lägg i ganska finhackad lök eller strimlor av lök samt riv ner moroten med de större hålen på ett rivjärn. Lägg i resten av ingredienserna och låt det puttra ca 10 min. Krydda ev lite med chilikrydda på slutet
    2. Servera med t.ex. pasta, ris eller stekt potatis med svartvinbärsgelé. Man kan även tillsätta lite rött vin i såsen samt riven ost på slutet

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben