Tonfisk pastasås av kantarellsoppa
Blev riktigt gott, syrligt, krämigt och nyttigt med få varor och av enkel men god pulversås från Blå Band. Servera såsen i rätt konsistens till pasta och mer tjockare till ris eller stekt potatis.
Ingredienser
69 g kantarellsoppa Bistro (Blå Band 1 pkt)
185 g ICA tonfisk i olja
1 medelstor morot
1 medelstor lök
2 dl mjölk
5 dl vatten (eller bara vatten istället för mjölk)
1 msk smör
1 msk soja
½ krm grillpeppar
1 tsk citronsaft kan uteslutas
Ev. lite chilipulverkrydda
Ev. lite rödvin i och riven ost på slutet
Instruktioner
- Häll i pulversåsen och tillsätt vatten och mjölk i en stor stekpanna. Rör och låt det precis puttra upp. Lägg i ganska finhackad lök eller strimlor av lök samt riv ner moroten med de större hålen på ett rivjärn. Lägg i resten av ingredienserna och låt det puttra ca 10 min. Krydda ev lite med chilikrydda på slutet
- Servera med t.ex. pasta, ris eller stekt potatis med svartvinbärsgelé.
Man kan även tillsätta lite rött vin i såsen samt riven ost på slutet
Liknande recept
Kommentarer (0)