Tonfiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En god och enkel fiskrätt efter min bästa väns mamma. Tar inte lång tid att göra. Riset kan kokas i förväg sedan är det bara att blanda ingredienserna.

Ingredienser

  • 3 dl kokt jasminris el annat ris
  • 300 g tonfisk på konservburk
  • 500 g krossade tomater
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk buljongpulver (grönsak) el 1 tärning
  • Svartpeppar
  • Champinjonstuvning
  • Ca 25 g smör
  • 1 msk mjöl
  • Ca 4 dl mjölk
  • 184 g skivade champinjoner på konservburk
  • Örtsalt
  • Vitpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen. Lägg i en gratängform. Därefter blandar du i tonfisk, krossade tomater, vitlök, buljong och svartpeppar. Allt blandas samman i formen. Använder du buljongtärning kan du med fördel smula sönder den.
    2. Champinjonstuvning: Smält smör i en kastrull. Blanda i mjölet och vispa därefter i mjölken lite i taget. Töm i champinjonerna och ev lite av spadet. Salta och peppra. Låt puttra en stund så mjölsmaken försvinner och det tjocknar.
    3. Bred stuvningen över blandningen. Strö sedan ost över.
    4. Gratinera ca 20-25 minuter i 200 grader.
    5. Servera gärna med en bönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    sofien 29 mars 2009

    är det 3 dl kokt ris eller dl okokt ris?

    Offerdalingen 30 juni 2009

    Beklagar sent svar. Har haft fokus på annat då vi blivit tvåbarns föräldrar. Det ska vara 3 dl kokt ris, men det går oxå bra att smaka sig fram då ingredienserna kan ätas kalla.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben