Tonfiskgratäng med tomater

Serverar: 4 portioner

Tonfisk är underskattad i matlagning. Man kan göra jättemycket gott, här är en variant.

Ingredienser

  • 800 g kokt, kall potatis
  • 1 purjolök
  • 2 msk margarin (eller smör)
  • 2 burkar (á 200g) tonfisk (i vatten)
  • 4 tomater
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i skivor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon mjuk i matfettet i en stekpanna. Låt tonfisken rinna av.
    2. Varva potatis, purjo och tonfisk i en lätt smord ugnssäker form. Skölj och skiva tomaterna och lägg dem överst i formen.
    3. Vispa samman crème fraiche, mjölk, ägg och kryddor. Häll blandningen i formen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 200°C, ca 25 min.
    4. Servera gratängen med klyftor av isbergssallat

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben