Serverar: 4 portioner
Quinoa, som numera finns i de flesta livsmedelsbutiker, passar utmärkt i den här lite ovanliga tonfiskgratängen med smak av curry.
Koka quinoan enligt paketet och bred ut i en ugnsform. Sätt ugnen på 225 grader. Skär squash och purjo i tunna skivor. Skär äpplet i små tärningar. Stek squash, purjo och äpple i en stekpanna. Strö över curryn och låt den fräsa med i någon minut. Lägg grönsakerna ovanpå quinoan. Fördela avrunnen tonfisk ovanpå. Blanda riven ost, chilisås och creme fraiche. Bred blandningen över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Jag har haft svårt att hitta riktigt bra recept med quinoa, men det här var faktiskt gott! Tyckte först att det kunde vara mer täcke för det såg lite lite ut, men jag saknade det inte när jag väl åt. Curryn passade bra ihop med resten. Kommer absolut att göra detta igen, en bra vardagsrätt, lätt att ta matlåda av också. Tyvärr är ju barnen aldrig förtjusta i denna typ av rätt (där ska det vara makaroner och köttbullar) och det drar ner betyget.
Enkelt och gott! Kul att kunna använda tonfisk till någon ny varmrätt.
God rätt med lite annorlunda smak och enkel att göra. Den skarpa smaken av tonfisk mildras till en god nivå. Jag hade för lite quinoa hemma så jag blandade i lite couscous också, vilket fungerade utmärkt. Tyvärr var rätten inte populär av barnen (annars skulle högre betyg utdelats av mig).
Så himla roligt med tonfiskrecept! När jag lagade maten upptäckte jag att vi glömt köpa äpple, men det gjorde ingenting. Det blev farligt gott! Både jag och min 17 månaders dotter älskar detta recept! Och då är hon vanligtvis inte så förtjust i fisk. Detta kommer hamna på vårt bort igen väldigt snart! En stark femma!