Tonfisk- och pastagratäng

Serverar: 6 portioner

Den här tonfiskgratängen är både god och lättlagad.

Ingredienser

  • 300 g fusili pasta
  • 3 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl lättmjölk
  • 4 dl riven ost, 17 % fett
  • 425 g tonfisk i vatten
  • 2½ dl frysta ärter
  • 2 dl ströbröd
  • ½-1 dl slätbladig persilja, hackad, till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten i en kastrull och koka pastan cirka åtta minuter. Låt den rinna av väl och ställ åt sidan.
    2. Smält margarinet i en kastrull på medelvärme tills det börjar fräsa. Vispas ner mjölet och bryn under omrörning cirka en minut. Sänk värmen och vispa ner mjölken lite i taget. Öka värmen och koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. Sänk till låg värme och sjud ytterligare två minuter. Rör ner 2 dl riven ost och rör om tills osten har smält och såsen är jämn och slät.
    3. Blanda såsen, tonfisken och ärterna med pastan. Lägg upp i en ugnsfast form som rymmer cirka två liter. Blanda ströbrödet med resten av osten och strö blandningen över. Gratinera 15 minuter tills genomvarm och gyllene. Garnera med persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben