Tonfisk- och kräftor med ananas- och avokadosalsa

Serverar: 4-6 portioner

Smakrikt, fruktigt och hett. Dröm dig bort till Karibien med denna rätt!

Ingredienser

  • 4 skivor tonfisk, 2 cm tjocka skivor
  • 4 stora havskräftor
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 1 tsk chili explosion, Santa Maria
  • 1 lime
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • Salsa
  • 2 avokador
  • 1/4 ananas
  • 2 röda plommontomater
  • 1 lime
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Färsk koriander
  • Servering
  • Färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Pensla tonfisken med olja och krydda med chili explosion och salt. Grilla fisken över glöd, ca 1-2 minuter per sida. Grillas den för länge blir fisken torr, den ska vara rosa inuti.
    2. Blanda oljan med chili explosion, rivet skal av limefrukten, salt och honung. Dela havskräftorna på längden med en vass kniv. Pensla snittytorna med kryddoljan och grilla 1 minut per sida över glöd.
    3. Dela och kärna ur avokadorna. Lossa fruktköttet med en sked och skär det i tärningar. Skala ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär frukten i bitar.
    4. Dela tomaterna i klyftor, ta bort kärnorna och skär i smala strimlor. Blanda i en skål med avokado, ananas och pressad limesaft. Smaka av med flingsalt, peppar och grovhackad koriander.
    5. Servera med ett färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben