Tonfisk- och grönsaksgryta

Serverar: 1 portioner

En perfekt rätt att ta med som lunchlåda.

Ingredienser

  • 1 bit squash
  • 1 klyfta fänkål
  • ½ röd paprika
  • 1 tomat
  • ½ rödlök
  • ½ msk olivolja
  • ½ burk tonfisk i vatten
  • 1½ dl vatten
  • 1½-2 dl kokta bönor, gärna blandade sorter,hemlagade eller på burk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 pressad vitlök
  • 2 krm torkade franska örter
  • 1 skiva linfrö- eller rågbröd
  • 2 msk färskost
  • 2 msk smörgåskrasse
  • Instruktioner

    1. Ansa squashen och fänkålen. Kärna ur paprikan. Skär grönsakerna i bitar. Skär tomaten i klyftor. Skala och hacka löken grovt.
    2. Hetta upp oljan i en liten stekpanna. Fräs squash, fänkål, paprika, tomat och lök i oljan 3-5 minuter, rör om då och då. Blanda i tonfisken delad i bitar med spad, vattnet och bönorna, sjud ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Ta pannan från värmen och blanda i vitlöken. Lägg grytan i en burk och smula över de torkade örterna. Ät grytan med en färskost- och krassesmörgås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben