Jag hittade ett recept på marockansk gryta som verkade väldigt intressant. Men tyvärr kunde jag inte äta alla livsmedel som var i den. Men jag blev nyfiken på kryddblandningen och har gjort min egen variant av marockansk gryta. Den blev en väldigt god och mättande gryta med underbara smaker. Helt vegetarisk.
Ingredienser
250 g potatis
100 g haricots verts (jag använde färska)
3 krm mald spiskummin
3 krm mald kanel
3 krm mald koriander
1 stor röd paprika
½ rödlök
400 g grovhackad tomat (1 konserv)
1 dl grönsaksbuljong
1 tsk ljus agavesirap
1 dl havregrädde (Oatley imat)
200 g kokta kikärtor
Himalayasalt
Krossad svartpeppar
Rapsolja till stekning
Instruktioner
- Skala potatisen. Hacka upp i stora tärningar. Haricotsverts delas i två eller tre delar. Hetta upp olja i stekpannan och stek potatis och haricotsverts med spiskummin, kanel och koriander. Grönsakerna ska få lite stekyta.
- Hacka lök och paprika i små tärningar och stek dem mjuka i lite olja. Häll i potatis och haricotsverts. Tillsätt tomater, agavesirap och grönsaksbuljong och låt det småputtra utan lock i 15-20 min tills att potatisen är nästan genomkokt. Tillsätt havregrädde och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra 5 min till.
- Stäng av spisen, lägg i kikärtorna och låt gryträtten dra 2-3 minuter under lock på eftervärmen. Servera med grönsallad och bröd evt. kokt hirs, ris eller hel dinkel.
Liknande recept
Kommentarer (0)