Grönsaksgryta med pasta

Det godaste och bästa som finns är en "Allt-i-ett-gryta" eller hur? - här med pasta...och grönsaker som du oftast har hemma.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 100 g selleri skuret i skrå
  • 100 g gul lök, finhackad
  • 100 g morötter skivad i mindre bitar
  • 800 g tomater hackade på burk
  • ¼ l vatten
  • 200 g pastaskruvar
  • 1½ tsk grovt salt
  • 340 g majs på burk
  • 420 g bönor i chilisås
  • 1 dl kruspersilja, finhackad
  • ¼ tsk chilipulver
  • Tillbehör
  • 200 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt 1%
  • Grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Låt smöret smälta i en gryta på hög värme utan att bryna det. Fräs selleri, lök och morötter i ca 1 minut. Rör om i grönsakerna och bryn dem under omrörning ca 10 minut på medelvärme.
    2. Tillsätt tomaterna, vatten, pasta och salt. Låt rätten koka i ca 12 minuter på medelvärme – tills pastan är kokt, rör om då och då.
    3. Häll av vätskan från majsen. Sist i avrunnen majs, bönor i chilisås, persilja och chilipulver. Rör om och värm upp grytan, smaka av med kryddor efter smak.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben