Tonfiskstekar med ananas och melonsalsa

Serverar: 6 portioner

Kommer från Australien.

Ingredienser

  • 195 g ananasbitar
  • 145 g honungsmelonbollar urtagna med melonsked
  • 70 g skalad hackad jicama
  • 20 g hackad argrula
  • 1 finhackad röd paprika
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 hackad jalapenopeppar
  • 3 msk vitlöksolja
  • 6 st tonfiskstekar eller kotletter ( 2,5 cm tjocka )
  • Instruktioner

    1. Salsa: Blanda ananas, melon, jicama, argrula, paprika, limesaft och jalapenopeppar. Ställ in kylskåp i 30 minuter.
    2. Pensla tonfisken med vitlöksoljan. Grilla över mellanvarm kol i 5 minuter på varje sida. Servera med salsan vid sidan av.
    3. Obs! De ingredienserna med konstiga namn brukar man hitta bland exotiska frukter och grönsaker i specialhyllan i din affär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Rika78 13 december 2012

    Hej, Låter gott...Jag undrar vart du köper jicama?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben