Torskgratäng med paprika och tomatsås

Serverar: 4 portioner

Husmanskost. Enkelt och gott

Ingredienser

  • 700 g torskfilé eller hoki
  • 3 paprikor olika färger
  • 3 msk smör
  • ½ tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 grön chilifrukt
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan utan att den får färg. Pressa och tillsätt vitlöksklyftan och de krossade tomaterna, låt såsen puttra i 10 minuter. Finhacka och rör i chilin, salta och peppra.
    2. Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Fräs paprikan knappt mjuk i smöret. Krydda med oregano och salt och peppar. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Häll tomatröran i ugnssäker form. Lägg på fiskfiléerna och täck med paprikaröran. Sätt in formen i ugnen och gratinera 15-20 minuter. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Molgan 23 september 2009

    En okej fisk rätt. Tyvärr glömde jag att ha i chilifrukten, det hade nog gjort susen. Kommer att pröva den igen mvh Molgan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben