Torskrom - kokt

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 10 minuter

När torsken är romstinn är det både billigt och gott att koka torskrom och ha på smörgås eller till lunch

Ingredienser

  • 400 g färsk torskrom
  • 1 knippe dill
  • salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • Instruktioner

    1. Skölj torskrommen och ta bort lösa yttre hinnor. Lägg rommen i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker väl. Salta vattnet till "lättsaltat" Tillsätt kryddpepparn och dillen Koka upp och ta ned till svag värme och sjud rommen i ca 5 min. Tag av kastrullen och låt rommen kallna i spadet. Skär cm-tjocka skivor som kan mjölvändas och stekas, ätas direkt på en smörgås med lite majonnäs, variationerna är många.
    2. Tips Precis samma recept kan användas till att koka torsklever.
    3. Lycka till

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben