Tortillatårta med färs och bacon

Serverar: 6 portioner

fantastiskt gott och ett alternativ till "vanliga" tacos

Ingredienser

  • 8 små tortillabröd
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chili
  • 140 g bacon
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 burk tacosås (340 gr)
  • 1 burk majskorn (340 gr)
  • 1 burk svarta bönor (410 gr)
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Dela chilin och skrapa bort kärnorna. Strimla bacon och chilin. Stek köttfärs, lök, chili och bacon. Blanda ner kryddor, salt och tacosåsen och låt det koka ihop. Blanda ner majs och bönor i färsblandningen, Smaka av med peppar.
    2. Bred philadelphiaosten på bröden, lägg dem på ett ugnssäkert fat med köttfärsfyllningen emellan varje lager, avsluta med lite fyllning överst.
    3. Strö över riven ost och grädda i 225 grader ca 10 minuter så osten smälter och det fått fin färg.
    4. Servera med en fräsch sallad och gärna lite gräddfil till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben