Toscabitar

Serverar: 30-40 portioner

Enkelt och gott i långpanna.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 kkp strösocker
  • 1 kkp mjölk
  • 3 kkp mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g smält margarin
  • Glasyr
  • 200 g margarin
  • 1 dl grädde
  • 2 msk sirap
  • 2½ dl strösocker
  • 200 g hackad skållad mandel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölk, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Det smälta margarinet tillsättes sist.
    2. Bred ut smeten i smord bröad långpanna.
    3. Grädda i 225* ca 10 min.
    4. Blanda allt till glasyren i en kastrull. Låt koka i 20 min.
    5. Glasyren: Blanda allt i en kastrull och låt det koka i 20 min. Bred på den varma kakan och grädda vidare tills glasyren bubblar och fått färg.
    6. Skär i lämpliga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kekke46 21 september 2010

    Har gjort dina Toscabitar idag jag har en stor långpanna så jag dubblade kakan. Otrolig god och saftig garaterat den kommer jag att göra flera gånger. Blir en femma av mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben