Konditorns toscabitar

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

Goda fina och läckra kakor.

Ingredienser

  • 250 g riven mandelmassa
  • 125 g mjukt smör
  • 3 rumsvarma ägg
  • 2 msk mjöl
  • 1 krm bakpulver
  • Toscasmet
  • ¾ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 100 g flagad mandel
  • Instruktioner

    Vispa mandelmassa och smör poröst. Tillsätt ett ägg i sänder, blanda sist i mjöl och bakpulver. Klä en liten långpanna, grädda ca 15 min i 200 g. (nätt o jämt klar) Toscasmet: Blanda ingredienserna utom mandeln till toscasmeten i en kastrull. Koka upp och låt koka 6 min. Blanda sist i mandeln. Bred smeten över het kaka, in i ugn ca 7 min. Låt svalna. Vänd kakan upp och ner och skär i trekantiga bitar. (Upp och ner annars spricker glasyren så lätt) Doppa kanterna i smält blockchoklad.

    Liknande recept

    5
    30 min
    60
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben