Toscansk gryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket lättlagad gryta.

Ingredienser

  • 1 kg benfritt nötkött, högrev, bog eller grytbitar
  • 2 purjolökar
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 lagerblad
  • 37 cl rödvin
  • 1½ dl buljong
  • 1 tsk timjan
  • 3 morötter
  • 1 squash
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl vatten
  • ca 15 körsbärstomater
  • ca 15 oliver, paprikafyllda gröna oliver
  • Garnering
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Ansa och skiva purjolöken.
    2. Bryn köttet i omgångar i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Fräs purjolöken i lite matfett. Lägg över den i grytan. Salta, peppra och pressa i vitlöken.
    3. Tillsätt tomater, vin, buljong, lagerblad och timjan. Låt allt puttra under lock ca 60-70 minuter eller tills köttet är mört. Skala och skiva morötterna i tunna stavar. Skiva squashen och dela skivorna i halvor eller kvartsbitar. Rör ut mjölet med vattnet. Rör ner redningen i gryta och rör om. Tillsätt morötter och squash.
    4. Låt grytan puttra ytterligare 5-10 minuter. Blanda i oliver och delade körsbärstomater strax före serveringen. Garnera med några kvistar timjan. Bjud kokt ris till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben