Traditionell Ceasarsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god, särskilt på sommaren!

Ingredienser

  • 1 kruka romansallad
  • 4 skivor lantbröd
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 4 dl riven parmesanost
  • 3 st sardellfiléer
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 2 klyftor vitlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skölja och slunga salladen. Skär lantbrödet i tärningar och rosta dem i en stekpanna tillsammans med vitlök som krutonger.
    2. Till dressingen: Använd en mixer så att dressingen blir slät. Blanda först hackade sardeller och ca 1 dl vatten tillsammans med parmesan och vitlök efter eget tycke. Tillsätt sedan oljan försiktigt under mixning. Smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Häll dressingen över salladsbladen och toppa med krutonger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben