Trädgårdssallad

Serverar: 4 portioner

En god salladsvariant.

Ingredienser

  • 1 huvud bladsallad
  • 2 dl ruccolablad
  • 2 dl späda salladsblad (sk baby leaf-sallad)
  • 2-3 dl solrosskott
  • 3-4 salladslökar
  • 1 gurka
  • 150 g fetaost
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk pumpakärnsolja eller olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Plocka och skölj salladsbladen och solrosskotten. Låt torka på hushållspapper.
    2. Strimla salladslöken och skär gurkan i stavar. Tärna/ smula fetaosten. Blanda en luftig sallad på ett stort fat. Strö över fetaost och pumpakärnor.
    3. Rör ihop en vinägrett på citronjuice, oliv- eller pumpakärnsolja, 1 krm salt och 1 krm peppar. Ringla över vid servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben