Matig trädgårdssallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

En god potatissallad med mycket frukt och grönt i.

Ingredienser

  • 1 ask körsbärstomater, gärna både röda och gula
  • 1 stor morot
  • ½ purjolök
  • 500 g kokt potatis
  • 1 äpple
  • 1 påse (ca 150 g) späda salladsblad
  • 2 msk flytande honung
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär moroten i tunna slantar. Strimla purjolöken. Skiva potatisen. Dela och kärna ur äpplet. Skär i tunna skivor. Blanda tomat, morot, purjolök, potatis och äpple luftigt med de späda salladsbladen. Rör eller skaka ihop honung med äppelcidervinäger. Vispa ner rapsoljan i en tunn stråle till en slät dressing. Smaksätt med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt. Strö gärna över rostade pumpakärnor eller hasselnötter för lite extra "Crunch".

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben