Matiga bullar

Serverar: 15 portioner

Matiga och goda bullar att ha till frukosten, picknicken, buffèn eller vad man nu önskar. Tack vare den relativt långa jästtiden och allt knådande blir bullarna väldigt fluffiga. Mycket omtyckta av både gamla och unga.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Vatten
  • Ev. sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Smula jäst i en bunke. Tillsätt 37 grader varmt vatten, olja och salt. Rör runt tills jästen löst sig.
    2. Tillsätt fullkornsvetemjöl och nästan allt vanliga vetemjöl. Rör ihop och stjälp sedan ut på ett mjölat bakbord. Knåda degen i ca 10 min. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Degen ska ej klibba, utan vara lagom fast. Lägg tillbaka degen i bunken och låt jäsa i 1 ½ h under bakduk.
    3. Ta upp degen ur bunken och knåda ännu en gång ca 10 min. Forma bullar och lägg upp på bakplåt. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 min.
    4. Sätt ugnen på 200-220 grader.
    5. Pensla med vatten. Placera bullarna i mitten av ungen, 5-8 min beroende på deras storlek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben