Matig vegogryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ett recept från februarinumret 2009 av tidningen Mersmak som jag fastnade för direkt och som också var mycket smarrig

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 2 msk tomatpuré eller sweet chilisås
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 lagerblad
  • 1-2 kanelstänger
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 burk kidneybönor à 400 g
  • 1 burk stora vita bönor à 400 g
  • Till servering
  • Råris eller matvete
  • Yoghurt
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök, tärna paprikan. Stek detta i olivoljan i en gryta. I med tomatpuré eller sweet chili, krossade tomater, buljongtärningar, vinäger, honung och kryddor. Låt koka under lock i 15-30 minuter. Häll på bönorna och koka ytterligare cirka 5 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
    2. Servera med råris eller matvete och yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    misstoso 19 augusti 2009

    Gott!

    majnabbe 3 september 2009

    Låter väldigt gott får jag säga:) skall testa detta snarast!

    Aasa 13 december 2009

    Gott och enkelt. Kommer att göra detta flera gånger =)

    StudentEllen 12 januari 2011

    Jättegott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben