Trefärgad glassterrin

Serverar: 8-12 portioner

Med utgångspunkt i färdigköpt vaniljglass är det både enkelt och roligt att göra den här goda glassdesserten. Du kan göra den långt i förväg, men temperera den före serveringen.

Ingredienser

  • 2½ liter vaniljglass
  • 4 tsk pulverkaffe, t.ex. Nescafé
  • ½ dl nybryggt varmt kaffe
  • 200 g blandade frysta bär, lätt tinade
  • Ca 1 dl honungsrostad müsli, typ Start
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 mogna bananer
  • Instruktioner

    1. Ta ut vaniljglassen ur frysen 15 minuter innan du ska använda den, så blir den lättare att arbeta med. Klä en avlång brödform invändigt med plastfolie eller bakplåtspapper.
    2. Rör ut pulverkaffet i det varma kaffet och blanda det med en tredjedel av vaniljglassen. Rör om ordentligt. Bred ut kaffeglassen i botten av brödformen, och låt den stå i frysen medan du gör resten av desserten.
    3. Mosa bären lätt med en gaffel. Blanda moset och muslin med hälften av vaniljglassen som finns kvar. Bred ut bärglassen över kaffeglassen och ställ in formen i frysen igen.
    4. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de får fin, gyllene färg. Låt svalna. Skär bananerna i skivor och vänd ner dem i kokosen och i den resterande vaniljglassen. Bred ut ovanpå de andra lagren i brödformen och slå in den väl i plast. Frys minst 2 timmar.
    5. Servering: Ta ut glassterrinen ca 15 minuter före servering. Skär den i tjocka skivor och lägg upp på assietter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben