Trefärgad "rulltårta"

Serverar: 4 portioner

En färgglad, matig och spännande rulltårta som passar både till fest och vardag! Lägg den ugnsrostade paprikan i tättslutande plastpåse i 10 minuter så går skalet lätt att dra av.

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • Ca 1 dl maizena
  • 3 ägg
  • 60 g färsk spenat
  • 1 dl hackad basilika
  • Fyllning
  • 200 g färskost, valfri sort
  • 150 g ricottaost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Börja med paprikan: Skär paprikan i klyftor och rosta i ugnen tills skalet börjar svartna, ca 10 minuter. Lägg i en plastpåse en stund. Dra sedan av skalet.
    3. Koka upp vattnet, grädden och smöret. Tillsätt maizena och rör tills smeten släpper kastrullens botten. Låt smeten svalna något. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg.
    4. Dela smeten i två skålar. Mixa hälften av smeten med paprikan och hälften med spenat och basilika.
    5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna, ca 30x40 cm. Häll de båda smeterna i ränder. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter, tills rulltårtan har fått fin färg och är luftig.
    6. Mixa samman färskost och ricotta. Bred röran över rulltårtan när den svalnat. Rulla samman och skär upp i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben