Tryffelkaka med mangosås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

Härligt kladdig chokladkaka med mintsmak. Mycket god!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 6 after eight plattor
  • 1,5 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vetemjöl
  • Mangosås
  • 1 mogen mango
  • 1-2 msk florsocker
  • 1-2 msk konc. apelsinjuice
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen Hacka chokladplattorna grovt och låt dem smälta i smöret. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner grädden. Blanda ner mjöl. Häll smeten i en pajform som rymmer minst 6 dl. Gräddda mitt i ugnen 15-20 min i 150 grader. Låt kallna i formen. Ställ in i frysen.
    2. Mangosås: Skär fruktköttet i små bitar. Mixa med socker och juicen till en slät sås. Kan göras i förväg. Servera kakan med såsen och en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben