Härligt kladdig chokladkaka med mintsmak.
Mycket god!
Ingredienser
125 g smör
6 after eight plattor
1,5 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl vetemjöl
Mangosås
1 mogen mango
1-2 msk florsocker
1-2 msk konc. apelsinjuice
Instruktioner
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen
Hacka chokladplattorna grovt och låt dem smälta i smöret.
Rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner grädden.
Blanda ner mjöl.
Häll smeten i en pajform som rymmer minst 6 dl.
Gräddda mitt i ugnen 15-20 min i 150 grader.
Låt kallna i formen. Ställ in i frysen.
Mangosås:
Skär fruktköttet i små bitar. Mixa med socker och juicen
till en slät sås. Kan göras i förväg.
Servera kakan med såsen och en klick grädde.