Tryffeltårta spetsad med päroncognac

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god och lättgjord "kaka"

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Tryffel
  • 1½ dl vispgrädde 40%
  • 2 msk smör
  • 200 g mörk choklad
  • ev.1-2 msk päroncognac
  • Instruktioner

    1. Smält smör i en kastrull. Rör ner socker, kakao, och vaniljsocker. Vispa i ägg och vetemjöl.
    2. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Under tiden göres tryffeln genom att vispgrädden och smöret kokas upp .
    3. Hacka den mörka chokladen och rör ner det i toppingen så att det smälter. Häll i lite päroncognac ( kan uteslutas) Låt tryffeln halvstelna i kylen innan den bredes över kakan. Kan serveras med lättvispad grädde .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben