Magisk tryffeltårta

Lättbakad tryffeltårta. Choklad i massor är bäst :-)

Ingredienser

  • Kladdkakan
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 150g smält smör
  • 1,5 dl mjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Chokladganache
  • 200g choklad gärna 70%
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Kladdkaka Vispa ägg och socker poröst
    2. Blanda alls torra ingrediense i en bunke. Häll ner i ägg blandningen och häll även i smöret.
    3. Häll smeten i en bröad och smörad form med avtagbar kant. Grädda i ugnen på 200 grader i 20-25 min. Kakan ska vara kladdig när den kommer ut. Låt kallna.
    4. Chokladganachen Värm upp grädden och smält den hackade chokladen i en kastrull. När chokladen har smält ta den från värmen och rör ner smöret. Låt svakna å ställ i kylen en timme.
    5. Bred ut chokladen över den kalla tårtan och dekorera. Ställ tillbaka den i kylen igen.
    6. Bäst är den dagen efter du har gjort den.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MissOphra 6 april 2012

    Har du lagt på chokladägg på tårtan? Där på mitten..

    vejbyelle 6 april 2012

    Hej Ja jag köpte färdiga Anton berg marsipan ägg å la ovanpå

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben