Lättbakad tryffeltårta. Choklad i massor är bäst :-)
Ingredienser
Kladdkakan
3 ägg
3 dl socker
150g smält smör
1,5 dl mjöl
0,75 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
Chokladganache
200g choklad gärna 70%
1,5 dl vispgrädde
50 g smör
Instruktioner
Kladdkaka
Vispa ägg och socker poröst
Blanda alls torra ingrediense i en bunke. Häll ner i ägg blandningen och häll även i smöret.
Häll smeten i en bröad och smörad form med avtagbar kant.
Grädda i ugnen på 200 grader i 20-25 min. Kakan ska vara kladdig när den kommer ut. Låt kallna.
Chokladganachen
Värm upp grädden och smält den hackade chokladen i en kastrull. När chokladen har smält ta den från värmen och rör ner smöret. Låt svakna å ställ i kylen en timme.
Bred ut chokladen över den kalla tårtan och dekorera. Ställ tillbaka den i kylen igen.
Har du lagt på chokladägg på tårtan? Där på mitten..
Hej Ja jag köpte färdiga Anton berg marsipan ägg å la ovanpå