Mumsiga mumiekakor

Serverar: 24 portioner

För beskrivning i bilder hur man gör kakorna så kan ni kika in här: http://www.flickr.com/photos/onasut/sets/72157625261083192/ Inspirationen är tagen här http://noemptychairs.wordpress.com/2010/10/19/halloween-cookies-mummies/ , men sen har jag kanske anpassat och översatt lite som jag vill. Kolla gärna in för att se hur fina mumierna kan bli när någon som nog gjort ett par fler mumier än jag gör dem.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 1/3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 2/3 dl mjöl
  • 8 msk kakao
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g vit choklad (de flesta av mina kakor blev nog mest doppade på framsidan, vill man doppa hela kakan kan man ev. behöva mer choklad)
  • 1,5 tsk matfett (inte smör, jag använde rapsolja)
  • Mörk choklad att göra ögon av
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader C.
    2. Jag gjorde degen på mammas magiska vis, med matberedaren. Gjorde degen i två omgångar, hälften i taget för att matberedaren skulle klara av det. Vill man göra på mer traditionellt vis kan man först vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätta äggen. Blanda de torra ingridienserna och tillsätta dem. För att det ska gå lättare att forma mumierna så kan man kyla degen 20 minuter i kylskåp, det hoppade jag dock över. Mumierna består av två delar ett runt huvud och en morotsformad kropp. Grädda i 8-9 minuter, låt svalna helt.
    3. Smält den vita chokladen och tillsätt matfettet, doppa mumierna i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna. När de börjat stelna rita mumielindorna med hjälp av en kniv. (Jag tyckte mina stelnade så långsamt så jag ställde in dem i kylskåpet en stund.) Smält den mörka chokladen och peta dit ögon, jag använde en kniv för att göra det. Förvaras kallt.
    4. Tada! Färdiga! Ta med till halloweenfesten!

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben