Turkisk kall yoghurtsoppa

Tid: 15 minuter

Supergod att äta som tillbehör till middan! Passar bäst till kötträtter. Min mans mormor som har lärt mig denna. Soppan är nästan precis som att göra tzatziki.

Ingredienser

  • 3-4 Turkisk yoghurt
  • 1 msk Olivolja
  • 2 Vitlök
  • 1/2 Gurka
  • Vatten + Isbitar
  • Salt
  • Turkisk Nane, (svenska mynta)
  • Instruktioner

    Blanda yoghurten med vatten. Det ska bli en rinnig konsistens. Ha i pressad vitlök. Riv gurkan stort, kan även skäras i små tärningar. Ha i den i yoghurten. Rör om. Blanda olja, salt & kryddan Nane och häll i soppan. Rör om och ha i några isbitar innan servering så soppan håller sig kall. Häll upp soppan i små skålar och servera brevid huvudrätten, Ät & Njut, Affiet olsun :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben