Turkisk kycklingröra

Serverar: 12 portioner

Mycket god kycklingröra med både knaprighet och hetta.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling, 1 1/4 kg
  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök i klyftor
  • 200 g valnötter
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 dl ströbröd, 50 g
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, salt, peppar, vitlök och lök. Halvera kycklingen och lägg ner den i det kokande vattnet och koka under lock ca 35 minuter. Ta upp kycklingen och låt den svalna. Sila och spara buljongen.
    2. Rensa kycklingen och dela den i mindre bitar. Lägg dem i matberedare tillsammans med vitlöksklyftan, valnötter, sambal oelek och ströbröd. Kör allt till en slät röra. Smaka av om det behövs med salt, peppar eller mer sambal oelek.
    3. Ställ kycklingröran i kyl över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben