Turkisk pizza - Pide

Serverar: 1 portioner

Detta recept har jag hittat på nätet och inte prövat själv ännu. Det kommer från en turkisk person som bor i Sverige. Har ätit Pide många gånger och det är fullständigt underbart -helst tillsammans med ayran (turkisk måltidsdryck gjord på yoghurt, vatten och salt) Det är ett smalt alternativ till pizza, väldigt gott och fräscht.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • ¼ dl varmt vatten
  • 1 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 msk köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tomat (finhackad)
  • ½ knippa persilja (hackad)
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i varmt vatten, blanda med mjöl och salt. Låt det jäsa i 20 min. 2. Kavla ut degen till en oval kaka. Blanda samman tomat, persilja och lök, tillsätt köttfärsen och kryddor. 3. Lägg fyllningen på degen. Vik in sidorna. Grädda den i ugnen i 200 grader tills piden fått fin färg. 4. När piden är klar, smörj litet smör på kanterna. Garnera med persilja och grönsallad, rulla ihop till en rulle och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben