Turtle cookies

Serverar: 36 portioner

Smaskiga även dessa

Ingredienser

  • 1 dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 0,25 tsk vaniljsocker
  • 0,5 msk lönnsirap
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk salt
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 4 dl cashewnötter
  • Glasyr
  • 0,75 dl smält choklad, mörk
  • 1 msk smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 3 msk mjölk
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 180°C och lägg bakplåtspapper på två plåtar. Vispa farinsocker och smör poröst i en skål. Blanda i vaniljsocker, lönnsirap, ett helt ägg och en äggula. Vispa det ordentligt. Blanda i mjöl, salt och bikarbonat. Ställ degen i en kyl i 15 min. Forma 36 runda kakor av degen. Sätt ut fyra cashewnötter som armar och ben till varje sköldpadda. Vispa äggvitan pösig. Doppa hela sköldarna på sköldpaddorna i äggvitan (alltså hela kakan). Pressa sedan försiktigt degen på cashewnötterna så att de fastnar på skölden. Grädda kakorna i 10-12 min eller tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten och tryck genast i en hel cashewnöt som huvud. Låt kakorna svalna på plåten. Blanda under tiden ihop glasyren. Smeta ut en klick glasyr på ovansidan av varje kaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben