Tusen ögon

Serverar: 12 portioner

Kul sommartårta, passar bra till midsommar kanske?

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl Dansukker strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
  • Smör eller margarin till formen
  • Ströbröd, mannagryn eller socker till formen
  • Fyllning
  • 3 äggulor
  • 3 dl kaffegrädde
  • 1 dl Dansukker gelésocker multi
  • 2 tsk Dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
  • 2 dl kesella
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk Dansukker gelésocker multi
  • Jordgubbar
  • 1 dl Dansukker florsocker
  • 1 tsk äggvita
  • 10 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman övriga ingredienser och vänd ner i smeten. Häll upp smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175°. Låt kakan vara kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp på galler.
    2. Dela kakan i tre bottnar. Vispa samman äggulor, grädde och gelésocker i en kastrull och koka upp. Tag kastrullen från värmen och rör i vaniljsocker och kesella. Bred krämen på två av bottnarna och lägg den tredje bottnen upptill.
    3. Skölj och torka jordgubbarna. Tag bort blomfästet. Blanda florsockret med äggvitan och klicka eller spritsa på två "ögon" på varje jordgubbe. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och lägg en liten chokladprick mitt i varje florsockerklick. Ställ för att torka.
    4. Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Bred eller spritsa grädden över hela kakan. Sätt ner jordgubbarna i grädden. Förvara kallt till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben