Tvåfärgade klickkakor med cashewnötter och choklad

Serverar: 25-30 portioner

Det säger bara klick och så har du supergoda tvåfärgade kakor till fikat!

Ingredienser

  • 50 g mörk choklad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ dl cashewnötter, hackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält chokladen över vattenbad och ställ den åt sidan. Vispa smör, farin, socker, vaniljsocker, ägg och gräddfil till en jämn smet. Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Tillsätt det till smörsmeten och blanda ihop det väl. Rör i de hackade nötterna.
    3. Dela degen i två delar. Rör i den avsvalnade chokladen i den ena. Klicka ut ca ½ tsk av den ljusa smeten på en lätt mjölad plåt. Klicka sedan ut ½ tsk av chokladsmeten intill den ljusa (de flyter ihop under gräddningen)
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Lyft dem direkt från plåten och låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben