Tysk potatissallad

Serverar: 4 portioner

Grillat och potatissallad, visst är det en lyckad kombo!

Ingredienser

  • 500 g kokt potatis
  • 1 medelstor rödlök
  • 1 st purjolök
  • 1 dl färsk dill
  • Vinägrett
  • 2 msk grov stark senap
  • 3 tsk socker
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Vinägrett: Blanda ingredienserna i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar.
    2. Skiva eller dela den skalade och nykokta potatisen och lägg den försiktigt på ett salladsfat. Droppa lite av vinägretten över potatisen, plasta in och ställ i kylen, gärna över natten. Skiva och hacka rödlök, skiva purjon fint och tillsätt allt. Häll över resten av vinägretten, dillen och blanda försiktigt så inte potatisen går sönder. Smaka av. Strö lite flingsalt över strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben