Tysk potatissallad

Serverar: 4 portioner

Riktigt fräscht och gott till grillat!

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 2 röda knipplökar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl grovt hackad persilja eller hackad dill
  • Om man önskar
  • 1½ dl skivad ättiksgurka
  • ½ dl kapris
  • Marinad
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fransk osötad senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen noga och koka dem i saltat vatten.
    2. Koka upp vattnet till marinaden och lös upp buljongtärningen däri. Rör ner vinäger, olivolja, senap och smaksätt med pressad vitlök och svartpeppar.
    3. Skiva potatisen medan den fortfarande är het, direkt ned i en skål och häll över marinaden. Låt potatisen svalna i marinaden. Blanda ­gärna om någon gång under tiden.
    4. Finhacka löken och ta gärna med lite av lökens blast om den är fin. Vänd ner dill eller persilja och om du önskar kaprisen och gurkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben