Tysk potatissallad

Serverar: 4 portioner

Toppensallad till grillat. Låter konstigt med 1 dl vinäger men låt inte det avskräcka er. Jag brukar ta bacon istället för sidfläsk.

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 200 g tärnat sidfläsk
  • 2 dm tärnad slanggurka
  • 1st finhackad rödlök
  • 2 dm finskuren purjolök
  • Dressing
  • 1 knippe hackad persilja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl matolja
  • Honung
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skala potatisen och koka dem i saltat vatten. Skiva. Rosta sidfläsket. Blanda sidfläsk, potatis, gurka och lök. Blanda dressingen och slå över. Låt gärna stå en stund innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben