Görs med tre lager chokladbottnar, körsbärskompott och vispad grädde.
Ingredienser
Hård chokladbotten
125 g vetemjöl
10 g kakao
1 knivsudd bakpulver
50 g strösocker
1 msk vaniljsocker
En aning salt
75 g mjukt smör eller margarin
Eventuellt 1 msk vatten
Mjuka bottnar
4 ägg
2 msk hett vatten
100 g strösocker
1 msk vaniljsocker
75 g vetemjöl
30 g potatismjöl
10 g kakao
1 rejäl knivsudd kanel
1/2 tsk bakpulver
Körsbärsfyllning
750 g konserverade, urkärnade körsbär
75 g strösocker
2,5 dl av körsbärssaften
30 g potatismjöl
3 msk körsbärsvin, valfritt
Vispgrädde
7,5 dl vispgrädde
50 g florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Garnering
Chokladspån