Schwarzwaldtårta

Serverar: 8-10 portioner

En ljuvligt god tårta. En riktig klassiker ibland alla tårtor.

Ingredienser

  • Bottnar
  • Knappt 2 dl nötkärnor
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 3-4 äggvitor
  • Fyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl nötkärnor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Tunna chokladplattor, Noblesse eller 100 g mörk choklad
  • 1-2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
    2. Rosta nötterna till bottnarna lätt i ugnen. Gnid av skalen mot en handduk. Mal nötterna och blanda dem med siktat florsocker.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i nötsockret. Markera tre bottnar med 23 cm diameter på bakplåtspapper. Smörj och mjöla och lägg papperen på plåtar. Bred ut smeten i rundlarna.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bottnarna kallna.
    5. Om man inte vill ha Nolessebitar kan man smälta chokladen.
    6. Bred ut den på smörpapper. När den stelnat bryt i lämpliga bitar.
    7. Vispa grädden till fyllningen och smaksätt den med vaniljsocker och malda eller finhackade nötter.
    8. Lägg ihop tårtan med grädden emellan och ovanpå.
    9. Garnera med chokladbitar och sikta kakao över.
    10. OBS! Lägg samman tårtan i sista stund, så behåller bottnarna sin sprödhet.
    11. Hoppas att det smakar gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben