Schwarzwaldtårta

Serverar: 12 portioner

En klassiker

Ingredienser

  • 3 dl hasselnötter
  • 4 st äggvitor
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 150 gr blockchoklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Starta ugnen 150C Hacka nötterna i matberedare Vispa vitorna till hård skum tillsätt florsocker Rör i de hackade nötterna Rita upp rundlar på 24 cm 3 st på bakplåtspapper och bred ut smeten Grädda i 15 min i mitten av ugnen Smält blockchokladen och smet ut den på bakplåtspapper Låt stelna i kyl och skär ut sneda bitar som stoppas in i grädden ovanpå

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LillaJa 26 mars 2008

    Lätt att göra, passar de flesta i smaken, jättegod. Hos mig var det strykande åtgång på tårtan. Jag tog,hasselnötter, sötmandel och pekanötter 1 dl av varje , blev väldigt bra. (jag ville få slut i påsarna), man kan ju inte spara så länge. Hälsning från Birgitta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben