En tårta komponerad av mig själv och som har blivit familjens favorit.
Ingredienser
Nötbotten (räcker till 2 tårtor)
3 dl hasselnötskärnor
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1½ dl socker
1 marängbotten
Till garnering
4 - 5 dl vispgrädde
½ mörk blockchoklad
Kakao
Strösocker
En liten skvätt mjölk
kan tänkas passa mina små barnbarn johnniej
Tycker att denna tårta låter supergod och funderar på att göra den i långpanna istället. Gör en egen marängbotten till överdelen men måste väl öka mängden till nötbotten. Ska man göra 1,5 av smeten eller vad kan tänkas bli en bra mängd?
Har provat att göra schwarzvaldtårta förut men inte riktigt fått till det. Denna variant var mycket enklare. Jag gjorde dock mellanlägg med vaniljkräm, choklad och grädde som fanns på ett annat recept på Matklubben. Det blev succé. Jag gjorde två tårtor och nästan allt gick åt direkt till 10 pers. Även den mest kräsne tårtätaren tog om. Kommer garanterat att göras igen. P.S Jag behövde dock mer än 30 minuter i min ugn.
Vad roligt att du gillade den. Jag kommer nu själv att fylla även med vaniljkräm nästa gång för att få lite omväxling. Jag har själv också fått mycket beröm för tårtan när jag bjudit på den. Det verkar som om alla gillar den.
Jag måste säge att detta var en av de godaste och mest lätt gjorda tårtorna som jag gjort och ätit. Använde båda nötbottnarna och en marängbotten. Kommer garanterat göras igen.
Kul att du gillade den!