Mycket kryddor i denna gryta men den är god. Orginalreceptet är det en tsk kajennpeppar MEN det är alldeles för mycket för mina smaklökar, det räcker gott och väl med lite, lite grann.
Ingredienser
1 kg fläskkarré med ben
smör/margarin till stekning
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk malen kardemumma
2 pressade vitlöksklyftor
1 flaska juice, grönsaks
1 burk aprikospuré (barnmat)
2 dl crème fraîche
Cayennepeppar, OBS starkt en knivsudd brukar räcka
Salt
2-3 bananer
Instruktioner
- Att äta till:
ris eller pressad potatis
sallad av kruksallat, melon och gurka
- Skär köttet i tärningar, cirka 2x2 cm. Bryn tärningarna med kryddor och vitlök. Var försiktig med värmen så att inte kryddorna bränns. Tillsätt juice och aprikospuré. Låt grytan koka försiktigt tills köttet är mört, cirka 30 minuter.
- Blanda i crème fraîche och smaksätt med kajennpeppar (fritt val) som ger rätten härligt stark smak. Salta eventuellt.
- Lägg i de skivade bananerna strax före serveringen eller servera bananerna i en skål på sidan om. Ris eller pressad potatis hör också till, plus en sallad där melonen passar bra till grytans heta smak.
Liknande recept
Kommentarer (0)