Tzatsiki

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 10 minuter

Enkel men god svalkande sås med många användningsområden

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 3 dl gräddfil
  • 3 vitlöksklyftor (beroende på hur stark man vill ha den)
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Riv gurkan på den grova sidan. Riv den ner i ett durkslag/sil. När du är klar pressa ur så mycket vatten du kan men händerna, salta lätt och låt stå medans du blandar resten.
    2. Blanda yoghurt och gräddfil i en skål tills det är slätt. Pressa ner så mycket vitlök du vill ha och blanda ordentligt.
    3. Pressa gurkan ytterligare en gång innan du blandar ner den i yoghurtblandningen. Smaka av och salta mer om det behövs. Tzatsikin smakar bäst om den får stå en stund i kyl, men går bra att äta på en gång.
    4. Servera till grillat, till råa grönsaker som dipp. Likaså till chips eller med rostat bröd. Fungerar lika bra till kött som till kyckling. Otroligt gott mitt i sommaren om man inte vill ha varm mat men ändå något som mättar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben