Kycklingspett med bacon och tzatsiki

Serverar: 6 portioner

Tacokryddat kycklingspett med bacon som serveras med tzatsiki.

Ingredienser

  • 600 g lårfilé av kyckling
  • 140 g bacon
  • Marinad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 2 tsk tacokrydda
  • Tzatsiki
  • 1/2 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk mynta eller citronmeliss, hackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225º grill eller utegrill
    2. Dela lårfiléerna i tre delar och dela bacon skivorna på mitten. Trä upp kyckling och rullat bacon på dubbla blötlagda träspett.
    3. Blanda olja och soja och pensla spetten. Strö över tacokrydda. Lägg spetten på kanterna på en form och grilla, ca 8–10 minuter totalt. Vänd spetten under tiden. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
    4. Skölj och riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Lägg den i en sil och strö över saltet. Låt gurka rinna av 10 minuter. Pressa ur saften innan gurkan läggs i en skål.
    5. Tillsätt yoghurt, olivolja, vitlök, mynta eller citronmeliss. Rör om och smaka av med salt och svartpeppar.
    6. Servera spetten med blandad sallad, bröd och tzatsiki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben