Ugnsbakad falukorv med asiatisk smak

Serverar: 4 portioner

Orginalreceptet kommer från hemköp, jag ändrade lite på receptet då jag gjorde maträtten. Här är min variant.

Ingredienser

  • 1 ring (500 g) falukorv
  • 1 gul lök, skivad
  • 3 tomater, skivade
  • 3 dl chili sauce hot
  • 1 påse (150 g) riven ost, vällagrad 35 % fetthalt
  • Nudelsallad
  • 1 paket (250 g) Santa Maria Fullkornsnudlar
  • 3 msk matolja
  • 1 zucchini, skivad i halvmånar
  • 2 morötter, strimlad
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 1 röd chili, färsk, hackad
  • 3 msk ostronsås
  • 3 msk sweet chili
  • 2 msk soyasås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220°C. Skiva falukorven och lägg upp den omlott i en långpanna. Lägg på den skivade löken och tomaterna, häll på chili sauce, toppa med den rivna osten och sätt in i ugnen i ca 12 minuter.
    2. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt övriga ingredienser till de kalla nudlarna och smak av. Garnera med färsk koriander och lime. Tänk på att chili är olika starka, kärna gärna ur chilin om du vill ha en mildare rätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben