Ugnsbakad falukorv på röd potatisbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En lättlagad allt-i-ett-rätt som passar bra en vardagskväll. Till och med barnen gillar detta;-)

Ingredienser

  • Potatis
  • Ca 1 kg potatis
  • 3-4 gula lökar
  • ½ dl olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl vatten
  • Korv
  • Ca 600 g falukorv, gärna en köttrik tjock sort
  • 1 röd lök
  • Ketchup
  • 2-3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Potatis: Skala och klyfta lök och potatis. Förväll potatisklyftorna i lättsaltat kokande vatten 5 min. Blanda tomatpuré, salt, peppar, vitlök, oregano och vatten. Lägg de avrunna potatisklyftorna och lökklyftorna i en smord, inte alltför liten, ugnsform och häll över tomatblandningen. Sätt in i ugnen 10 min.
    2. Korven: Skala och skiva rödlöken tunt. Skär djupa skåror i korven. Stick in en lökskiva och klicka lite ketchup mellan varje skåra i korven.
    3. Ta ut potatisen och lägg den fyllda korven ovanpå potatisen. Strö över osten, det mesta på korven, resten på potatisen. Skjuts in i ugnen igen ca 20-25 min. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben