Ugnsbakad falukorv med rotsellericrème

Serverar: 4 portioner

I stället för potatismos serveras en smakrik rotsellericrème till falukorven.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 tomat
  • 4 msk skånsk senap
  • 100 g riven ost
  • Crème
  • 600 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Gör ca 10 djupa snitt i korven och lägg den i en ugnssäker form. Skiva tomaten. Tryck ner skivorna i korven. Bred på senap och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Skala selleri och lök och skär i mindre bitar. Koka selleri och lök mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan och mixa slätt med crème fraiche. Smaka av med salt. Lägg upp korv och crème på ett fat och strö över krasse före servering. Servera gärna med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben