Ugnsbakad falukorv på potatisbädd

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Enkelt och jättegott.

Ingredienser

  • 12-15 potatisar (medelstora)
  • 1 gul lök
  • Olja
  • 1-1 1/2 buljongtärning
  • 2,5-3 dl vatten
  • Peppar
  • 600-800 g falukorv
  • 1 tomat
  • 1/2 gul lök i tunna skivor
  • Ev 1/2 grönt äpple
  • 1-3 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • Lite vatten
  • Ost, gärna stark
  • Instruktioner

    1. Börja med att skiva potatisen och löken. Ha i lite olja i en ugnsform och varva sedan potatis, lök och peppar.
    2. Koka ihop buljongen och slå ca hälften över potatisen. Sätt in i ugnen ca 200 grader i 30 minuter eller tills potatisen börjar mjukna.
    3. Förbered korven genom att skära den skivor som inte går ända igenom. Skiva löken, tomaten och ev. äpple tunt och dela skivorna i halvor. Stick ner dessa mellan korvskivorna.
    4. Rör ut tomatpuré och dijonsenap med lite vatten. Det ska fortfarande vara ganska tjockt. Häll ner mellan skivorna.
    5. Stick ner några bitar av ostskivor mellan korvskivorna och lägg sedan lite ost uppepå.
    6. När potatisen är nästan mjuk lägger du korven uppepå och sätter tillbaka in i ugnen tills allt är klart.
    7. Gott att servera till är vitkålssallad eller rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sikaal 25 januari 2010

    Väldigt gott! Serverade med kokt broccoli, det passade bra. Nästa gång skall jag ha mer senap, men det blir enda ändringen.. Tack för receptet Lena

    katbeghan 23 november 2012

    Provade detta till middag. Var helt ok, men lite för mycket löksmak då jag inte är så förstjust i lök... Vår familj ger denna en 3,5 p. Gör vi den flera gånger, ska jag lägga mindre med lök i. Men tack för receptet, alltid kul med nya recept att prova!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben