Ugnsbakad falukorv med katrinplommon och äpple

Serverar: 4 portioner

Den hederliga falukorven får sällskap av potatis, lök, äpple och katrinplommon och täcks med foliepapper. Du ställer in fatet i ugnen och sedan sköter sig middagen själv tills den är klar.

Ingredienser

  • 1 ring falukorv, ca 500 g
  • 1 äpple
  • 8 urkärnade katrinplommon
  • 1 gul lök
  • 8 potatisar
  • 25 g smör eller margarin
  • 3 msk buljong
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk finklippt dill, persilja eller gräslök
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av korven och skåra den på 8 ställen med jämna mellanrum. Lägg korven på ett ugnssäkert fat.
    2. Skölj och skala äpplet och dela det i 8 klyftor. Lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon i varje skåra.
    3. Skala och hacka löken. Skala och skiva potatisen. Bryn lök och potatis i matfettet.
    4. Lägg den brynta löken och potatisen i mitten på korven. Häll på buljong och krydda med salt och peppar. Täck fatet med aluminiumfolie.
    5. Stek falukorven i 175 grader, ca 45 minuter. Strö över det kryddgröna strax innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Emma2 19 juli 2009

    Mycket mumsigt tyckte jag och min familj. Lätt att fixa till efter en lång arbetsdag när man passar på att varva ner.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben